Sípályák

A Daria turistaház alig 3 km távolságra a Gârda sípályától, valamint 10 kilométerre a Vârtop sípályától található.

Vârtop sípálya

A Vârtop 1 a Nagy- Aranyos forrásánál található, a sípálya novembertől áprilisig tart nyitva. A kezdő és haladó kategóriába tartozó síelők egyaránt használhatják. A sípálya 2003 óta üzemel, fel van szerelve felvonókkal és éjszakai világítással (a pálya teljes hossza ki van világítva). A pálya teljes hossza 1.000 méter, a szintkülönbség 240 méter. Nagyon kedvelt pálya, mivel a sí szezon időszakában mindig jó el van látva hóval.
 
A Vârtop 2, mivel sokkal kisebb, a kezdők számára van fenntartva. Vârtop 2 sípálya mindössze 400 méter hosszú a szintkülönbség pedig 100 m. A felvonók teherbírása 720 fő/ óra. A pálya a hó karbantartására szolgáló gépekkel is fel van szerelve. A két sípálya közelében, a gyerekek örömére, egy szánkózásra tervezett pálya is található.
 
A Vârtop "Zengőkő" sípályát 2011 januárjában nyitották meg. A pálya teljes hossza 1600 méter, három csúszási formával. Itt egy négy személyes ülőlift segíti a feljutást, amely 1400 embert képes felvinni óránként, ennek hossza 1095 méter.

 

divider-pagina

FaLang translation system by Faboba